Tre favoriter i köket

Oavsett om det handlar om matlagning eller bakning så använder vi oss av våra egna metoder som vi tycker fungerar bäst för oss. Men trots att vi ofta inte använder oss av samma metoder så finns det alltid maskiner och verktyg som vi återkommer till gång på gång, just för att de fungerar så bra till det mesta. Här har jag tagit fram tre köksmaskiner som jag inte skulle kunna vara utan och kanske blir någon av er inspirerade till att prova dem, jag lovar, ni blir inte besvikna.

Den första är en matberedare/ köksassistent. En sådan här underbar maskin går att använda till i princip allting. Här finns ett par köksmaskiner, några är mer avancerade än andra, men det finns något för alla. Förutom att knåda större degar kan de bland annat användas till att strimla grönsaker och vispa smetar. De kommer underlätta för dig i din bakning då den sköter mycket av det tunga jobbet åt dig. En sådan här maskin är en definitiv favorit i mitt kök!

En annan favorit jag har är en liten men effektiv stavmixer. Jag älskar att göra smoothies och då är en stavmixer perfekt att använda. Den är inte komplicerad att använda och den är enkel och effektiv att rengöra efteråt. Det finns många märken att välja mellan men ett märke som jag rekommenderar är Braun.

Jag älskar att baka och tycker att egengjort bröd är godare än det man kan köpa i affären, men det är inte alltid jag har energin till att stå i flera timmar och baka eget bröd. Därför rekommenderar jag en bakmaskin som i princip gör jobbet åt dig. Tänk att få vakna till doften av nygräddat bröd, hur underbart som helst!