Tack för den ekologiska baktanken Ecobyn

Det händer någon gång i månaden att det dimper ner paket i brevlådan adresserad till mig som bloggare. Eller, paketet är ju till oss i hela familjen men de vänder sig till mig som bloggare. Vissa är tydliga och skriver att de vill att jag ska recensera deras produkter. Andra säger bara ungefär ”varsågod här kommer smakprov”.

Det är klart uppskattat för det ger mig möjligheten att blogga lite mer utan att behöva jaga sponsorer eller ha tydliga avtal. Jag kan blogga om sakerna som kommer – eller strunta i det.

Nu i veckan fick jag ett litet ”julkit” med ekologiska produkter från Ecobyn. Lite ätbart, lite skönhet och lite allmän kroppsvård. Vi som familj, och inte minst jag, uppskattar det ätbara mest men duschkrämer och sånt går ju alltid åt. Framförallt så uppskattas de mindre förpackningarna eftersom de nästan varje vecka glöms på träning.

Här kommer en liten utvärdering:

Jag vill köpa så mycket ekologiskt som möjligt. Det är grundinställningen. Kaffe, bananer, choklad och mjöl är ju lätt. Det kan jag köpa direkt i vilken affär som helst och även som kompletterande varor i min matkasse. De tär inte där som problemet sitter.

Men vissa varor är inte lika lätta att hitta ekologiska. För mig som bakar mycket så är det i stort sett enbart blockchoklad och mjöl som hittas i vanliga butiker. Resten måste specialbeställas eller hamstras när man är i Stockholm.

Så  – Ett tips till Ecobyn är att fylla nästa julkit med så unika produkter som möjligt. Det är trevligt att jag får diskmedel, men det kommer jag ändå att fortsätta handla på ICA. Däremot var jag imponerad av smakessenserna och smågodiset. Det kommer jag beställa från er. Ni har en viktig uppgift i att fylla de ekologiska tomrummen som finns. Genom att ge ut goodiebags kan ni bevisa att ni har dessa produkter. Kanske får jag möjlighet at lotta ut något efter jul…