Första korven är grillad i klotgrillen…

Vi är nog den enda familjen i Sverige som har hus – men inte en klotgrill. I alla fall var vi det till igår. I tio har vi använt en eldkorg – på gott och ont. Jag inser nu varför vi inte grillar så ofta senaste åren…

Under våren har vi grillat ett par gånger, om det nu kan kallas för att grilla. Vi har samlat grenar på gården, lagt de i eldkorgen och satt fyr på dem. Sen var vi tvungna att snabbt börja grilla korven för det brinner mycket och snabbt i en eldkorg. De är fantastiskt mysiga att lägga vedklabbar i och elda men de är inte bäst för grillning.

Gissar att det är grillkorgens nackdel – det är krångligt att göra eld och elden brinner upp snabbt. Inte ultimata alternativet för att grilla med barn.

Men det finns en stor fördel – något grillgaller behöver inte rengöras.

När vi nu äntligen skaffat klotgrill blir grillningen enklare och framförallt säkrare för barnen. De tycker det är jättekul att grilla och kan hjälpa till en hel del.

Mina grilltips:

  • Köp en fett bra grillborste

Ska det vara grillborste i stål eller mässing? Verkar vara stål som gäller. Men det viktigaste är att borsta snabbt som attan efter att grillningen är klar. Jag väntade till dagen efter vilket inte var det bästa.

  • Pinnbröd är sjukt roligt

Pinnbröd med pizza-style är inte bara gott, det är även riktigt roligt att göra iordning med barnen. Enkelt att blanda ihop och spännande att hitta passande pinne. Dessutom är det mycket enklare för de små att hålla i en stabil pinne med pinnbröd än att hålla en pinne som spetsat en korv precis på mitten.

  • En hink med vatten

Många har en hink med vatten vid grillen som säkerhet vid brand. Vi har det för säkerhet när barnen bränner sig. För det händer uppenbarligen nästan varje gång – mer eller mindre. Då är det skönt att snabbt kunna stoppa ner handen i vattnet som kyler ner något.

  • Ha alltid korv i frysen

Grillstunden ska kunna komma spontant. Ta fram paketet, kör det en stund i micron och grillningen kan köra igång. Orsaken att vi inte grillat på många år är grillkorgen. Det var omständligt att komma igång och att grilla kött eller hamburgare var uteslutet. Gör det enkelt – då blir det av.