Enkel marrängtårta

Det händer ibland att man ska få gäster hem, något som är väldigt roligt, men samtidigt så finns kanske inte orken eller tiden att göra några komplicerade bakverk eller tårtor att bjuda på. Och det är okej att känna så, alla gör det ibland. Men vad gör man då om man vill bjuda på något gott som inte innebär att köpa färdiga bullar från frysdisken? Jo, här kommer ett tips på en tårta som kräver väldigt lite arbete och tidsåtgången är minimal, utan att för den delen kompromissa med smaken.

Vad du behöver är marängbotten i två delar som du kan köpa färdig i de flesta mataffärer. Du behöver också två dubbel-Daim, grädde och chokladsås. Vispa grädden, hacka Daimen och rör ihop ungefär hälften, spara resten till garnering på toppen. Ta fram marängbottnarna, smeta på grädden med Daim på den understa och lägg på den andra marängbottnen. Ta sen grädden som är kvar och lägg ett lager ovanpå tårtan, du kan om du vill även smeta grädde på sidan av tårtan, men detta är inte nödvändigt. Därefter ska du ringla chokladsås över grädden och strö sen på resten av den hackade Daimen.

Du kan om du vill byta ut Daim mot till exempel polkagrisar om du tycker om den mintiga smaken, eller mot nötter om du vill ha den lite mindre söt, eller mot något annat du tycker är gott. Chokladsåsen kan du också byta ut om du vill det. Det är det bästa med den här tårtan, förutom att den är enkel att göra och väldig god, du kan också enkelt göra den till din egen genom att tillsätta de smaker du föredrar. Så bjud hem gäster och njut till fullo av gemenskapen utan att stressa ihjäl dig.