Chokladmuffins med hallongrädde

När jag äter muffins eller cupcakes kommer jag ofta på att det faktiskt inte är så gott som jag förväntar mig att det ska vara. Den största anledningen till detta är att det är så mycket botten och så lite fyllning. Så här kommer lösningen på det problemet.

Börja med att göra själva bottnen till dina cupcakes. Jag har här valt en variant på chokladmuffins.

Du behöver

2 ägg
1 dl socker
50 g smält smör eller margarin
1.5 dl mjölk
2.5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
4 msk kakao

Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt det smälta margarinet samt mjölken. Rör ihop de torra ingredienserna för sig och vispa sedan samma allt till en klumpfri smet. Häll smeten i muffinsformar och grädda dem i mitten av ugnen, på 225 grader i ca 10 minuter. Känn efter med en sticka för att se om muffinsen är klara.

Sen kommer vi då till fyllningen. Jag har valt att använda mig av hallongrädde.

Till detta behöver du

3dl vispgrädde
300 g färska eller upptinade hallon
2 msk florsocker

Vispa grädden, häll i hallonen och florsockret och blanda försiktigt.

När dina muffins har svalnat så skär av en liten bit av toppen, så det blir ungefär som locket på en semla. Ta sedan ur en del av muffinsen, hur stor del beror helt på tycke och smak. Fyll därefter hålet och lite till med hallongrädden, lägg på locket och garnera eventuellt med lite mer hallongrädde och färska hallon. Klart!

Tips: Du kan blanda grädden med en annan sorts bär eller frukt om du vill variera lite och muffinsen kan göras med vanilj istället för choklad, skippa då kakaon och ha i lite vaniljpulver istället.