Cake Pops – Jakt på basrecept och KURS !!!

We Love Cake Pops!

Det är inte bara jag utan vi är flera i familjen som älskar cake pops. Men lite av olika anledningar. Ungarna tycker om att äta kaksmuleklubborna oavsett om de är gröna eller blå, om de smakar snickers eller kola osv. Allt går ner – lite väl snabbt.

Själv älskar jag cake pops utifrån att det är ett konstverk. För bakverk är konstverk och med cake pops kan man verkligen låta fantasin flöda samtidigt dom det finns betydligt mer begränsningar mot att jobba med en stor och stabil tårta.

Så mitt första råd blir – jobba ordentligt med grundreceptet. Att försöka garnera och klubban snygg utan att ha en grund att stå på är som att måla fasaden utan att först skrapa bort och skapa goda förutsättningar…

Testade ett grundrecept igår från en sida på nätet som enbart handlar om cake pops. Det börjar bli allt fler sådana sidor på nätet vilket självklart bara är kul. MEN – var uppmärksam på vilka råd som ges och prova dig fram. För smeten är personlig och därmed även balansen mellan ingredienserna. Denna var det exempelvis både mascarpone, kakao och yoghurt i. (Se receptet på hemsidan, orkar inte skriva av det). Är inte helt säker på att jag gillar den. Eller så gör jag det. Eller inte…Smaken var det inge fel på men konsistensen var inte helt perfekt. Ska prova igen och minska lite med de blötare ingredienserna.

Kurs på G

Trott eller ej men vi åker på cake-pop kurs om några veckor. Ganska exakt 4,5. Det verkar som att cake pops har fått en plats i finrummet för när det förr bara gick att gå chokladkurser och glasskurser så är det nu även möjligt att gå på cake pops-kurser. Okej, det är bara typ 3 timmar och en vardagkväll men ändå. Ser framemot det och ska lätt ta med mig kameran. Hinner nog ett blogginlägg före dess men näst-nästa inlägget bör vara med grymma bilder från grymma cakepops!

Amanda, Lars och Ali – Häng med vettja…Priset var 395 kr och man får äta upp alla klubborna sen!