Baka – Sälja – Tjäna? Ja – absolut

Efter att ha varit på flera loppmarknader genom åren så har jag dragit en slutsats – det som säljer bäst är fikat! Så idag ska jag bjuda på ett recept som passar utmärkt på kommande loppis.

Fika till loppis

  • Kaffe

Koka två stora pumptermosar med kaffe. Kostnaden per kopp blir ca 30 öre om du väljer ett normaldyrt kaffe. Sen får man lägga till pappersmuggar som kan köpas för under en krona styck. För att göra det enkelt säger vi att varje kopp med kaffe kostar dig 1,50 kr.

Vad behöver du? Ett par stycken pumptermosar, dessa är betydligt bättre än de vanliga bordstermosarna. Här kan gästerna ta snabbare och slipper kö.

Pris? Att ta 10 kr för en kaffe är knappast speciellt dyrt. Förtjänsten är då 8,50 kr per kopp. MEN framförallt kommer du även att sälja kakor och annat gott.

  • Saft

Att blanda saft själv är självklart billigast. MEN det är inte alltid uppskattat av småbarnsföräldrarna när man måste dricka ur en kopp (som nästan alltid spills ut = arga barn). Ta det dyrare alternativet med festisar. Men köp de billigare varianterna.

Vad behöver du? Festisar i mängder.

Pris? Festis kan säljas för 5-10 kr styck. Att sälja för 5 kr upplevs billigt medan 10 kr dyrt. Men samtidigt kan man inte ligga mellan där för det blir svårräknat. Jag rekommenderar 5kr. Köper du 3 för 10 kr så tjänar du någon krona per festis. Men har du fått dit barnen så säljer du automatiskt till föräldrarna också.

  • Glass

Att sälja glass på loppis har sina klara fördelar. Det upplevs mycket exklusivt då extremt få säljer glass. När det är fem-tio olika bord som säljer kaffe och kaka så kan du stoltsera med egen glassförsäljning. Är det mitt på sommaren kommer du lätt trumfa över kakborden.

Vad behöver du? Ska du stå under en timme räcker en kylväska som håller kylan med hjälp av kylklampar. Det finns även de kylväskor som kopplas in till bilens 12V-uttag.

Men nackdelen är att dessa två alternativ antingen ger väldigt kort förvaring eller liten förvaring. Finns möjligheten att dra en sladd ut till loppisbordet så kan en enklare frysbox för GB-glass köpas in. De kan köpas för ett par tusenlappar så jag inser ju att det inte är värt att köpa in en enbart för en enda loppas. Vi har däremot en sedan tidigare och har använt den när vi kunnat koppla in den mot strömkälla.

Pris? Glasspinnar kan köpas in för 1-2 kr/st och säljas för 5 kr st. Strutar och typ Magnumglassar kan köpas in för 5-8 kr st och säljas för 10-20 kr st. Ungefär 1,5-2 ggr inköpspris alltså. Köp på Lidl – Allt annat känns olidligt. 😊