Baka med apelsin och choklad – tips och trix

Kombinationen choklad och apelsin tycks vara en riktig vattendelare. Vissa tycker att det smakar förskräckligt medan andra tycker att det är bland det bästa som finns. Personligen tillhör jag en utav dom senare – jag tycker att choklad och apelsin är en av dom bästa kombinationerna som finns!

Det kan i och för sig bero på att jag älskar choklad i alla dess former men apelsinen tillför en fräschör som är svår att inte gilla. Har man bakat en kaka med smakerna, det vill säga en apelsinchokladkaka, så kan det däremot vara svårt att veta vilka andra smaker och tillbehör som passar till – nedan ger jag några tips på både dekorationer och annat.

Dekorera en apelsinchokladkaka

Dekorationer är ofta A och O när man bakar en god kaka. Jordgubbar och andra bär kan skära sig lite mot apelsinsmaken så i det här fallet kan det vara lite lurigt. Ett alternativ är istället att torka apelsinskivor att dekorera med – det blir otroligt vackert och sätter verkligen kronan på verket. Ett annat alternativ är att använda ett zestjärn. Genom att dra ett sådant mot skalet på en apelsin får man snirkliga bitar som är superfina att dekorera med.

Tillbehör

En apelsinchokladkaka kan vara mastig nog som den är men det är ofta trevligt att ha någonting till ändå. En liten klick vaniljglass passar till det mesta och så även till detta. Lätt vispad grädde smaksatt med lite apelsinsaft är också gott och genom saften håller man ihop smakerna på ett fint sätt. Vill man bryta av smaken med något annat skulle jag ändå hålla mig till friska och fräscha smaker – kanske något med citron.