Anpassa tårtan till mottagaren

Är det dags för födelsedagsfirande? Eller någon annan högtid där någon ska firas med en tårta? De allra flesta uppskattar en god tårta. Om tårtan dessutom är anpassad efter den som ska få den blir det sannolikt ännu mer uppskattat. Bäst passar det kanske till barn, där det bilintresserade barnet kanske kan få en tårta format som ett däck, medan någon annan kanske vill ha ett motiv med Spindelmannen eller annan populär figur.

Tårta med tryck

En häftig racerbil med breda däck, en traktor, hästar eller mottagarens favoritlag i hockey? Genom att trycka en bild på tårtan är det enkelt att anpassa den efter mottagarens intressen och göra att den blir särskilt uppskattad. Dessutom är det något som går att göra med många olika typer av tårtor i olika smaker. Medan tårtan i sig och dess smaker anpassas efter mottagarens preferenser, kan detsamma göras med trycket.

Tårta med tryck kan relativt enkelt beställas online. Ofta kan du välja bland olika motivförslag, men du kan även komma med dina egna bilder och motiv. I många fall är det på vit marsipan som motivet trycks på, men även andra material och färger finns att välja mellan.

Bild från Sockerpasta.nu

Tårtor i former

Det går att hitta mängder av inspiration på nätet för detta. Det finns till och med särskilda konton på sociala medier som regelbundet postar bilder på sina tårtor i olika former. Visst är det också möjligt att gå efter vilken bild som helst och göra en tårta efter det – beroende på hur skicklig man är givetvis.

Det finns många exempel på tårtor som gjorts i form av ett däck. ”Gummit” är då i själva verket ett svart, sött överdrag medan ”navkapslarna” består av god smet och glasyr. Bara fantasin (och tålamodet kanske) sätter gränser för vad det är man kan göra.

Bild från: Tirendo.se