Hitta nya smakupplevelser med mintchoklad

Choklad + mint = sant. Alla har vi provat klassikern päronhalvor med smält After Eight – en enkel dessert som trots det har det mesta. Mintsmaken ger en uppfriskande smakupplevelse och passar till mer än man kanske tror. Nedan kan du läsa mer om klassiska bakverk och hur mint och choklad kan användas på nya sätt när det kommer till just bakning.

Klassiska recept med mintchoklad

Len mjölkchoklad i alla ära men recept med bara vanlig choklad blir lätt maffiga och väl söta. Mintchoklad är inte direkt något nytt inom bakning men för den sakens skull inte heller värt att glömmas bort. Det finns många klassiska recept innehållandes mintchoklad, bland annat det ovan nämna med päron och After Eight. Mintkyssar är en annan klassiker liksom mintchokladtryfflar och tårtor.

Baka med pepparmyntsolja

Choklad och mint är en utmärkt kombination som ger en lite mer vuxen smak än när man bara bakar med vanlig choklad. Och faktum är att nästan alla recept som innehåller choklad och/eller kakao enkelt kan toppas med den fräscha mintsmaken.

Pepparmyntsolja är en stark essens som enkelt kan tillföras till i princip vilket recept som helst för att få fram den goda smaken av mintchoklad. Prova att droppa i någon droppe i kladdkakesmeten så får du den klassiska kakan i en helt ny tappning.

Även i glasyrer, chokladsmörkrämer och andra typer av chokladfrostings och toppings är det väldigt gott att tillsätta lite mintsmak för att byta av det söta. Några droppar i en mastig chokladmousse eller pudding blir inte heller tokigt. Mintchoklad är helt enkelt ett vinnande koncept när det kommer till bakning och framför allt när det gäller recept som innehåller mycket chokad.