Hemmagjord isglass

Nu börjar det bli varmare ute och glassäsongen är på väg på riktigt, till stor glädje för många! Ibland kan man dock bli glassugen när man är hemma, men kanske inte har glass i frysen och inte orkar ta sig till affären. När jag är sugen på glass brukar jag göra egen isglass hemma, det krävs lite tid för att den ska hinna frysa, men om man gör det i förebyggande syfte så finns det alltid ett litet lager. Positivt med detta är att du kan göra den precis som du vill, använda dig av det du tycker är extra gott. Det enda du behöver införskaffa som du kanske inte har hemma är formar till att göra isglass i, de brukar gå att hitta billigt på de flesta prylbutiker eller på välsorterade mataffärer.

Du behöver:

Glassformar
Vatten, saft eller annan vätska
Bär eller något annat du vill ha som fyllning

Gör såhär:

Fyll glassformarna med lite av din valda vätska på botten. Det går att använda i princip vad som helst som du tycker är gott. Skulle dock inte rekommendera att frysa in oboy, det smakar verkligen inte gott… Lägg därefter i lite bär eller din andra valda fyllning. Går att blanda bär och till exempel gelégodis om man vill, eller något annat som du har hemma och kan vara gott i en isglass. Häll över lite mer av vätskan och lite mer bär. Hur mycket du vill ha är helt upp till dig, det viktiga är att det inte blir alldeles för mycket fyllning så vätskan inte kan hålla ihop glassen när den frusit. Det går att experimentera och testa sig fram för att hitta lagom mängd.

Stoppa in formarna i frysen och när de har stelnat är det bara att njuta!